keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Lämmintä päähän

Mie oon joitakin vuosia sitten ostanut markkinoilta hahtuvalangasta huovutetun pipon ja se on ollut todella lämmin. Ei oo päätä paleltanut, vaikka ois ollu minkälaiset pakkaset.
Kun nyt oon tuolla Pirtin kehräämöllä käynyt, niin sieltä tarttu väkisin mukaan paksua hahtuvalankaa. Ei siis oo samaa, mistä teen niitä lapasia. Siellä oli alekorissa ihan ok värejä ja pakkohan miun oli ottaa jotain, että voisin kokeilla tuota piponkin neulomista. Se miun entinen pipo oli muotoon neulottu eli sellanen pyöreä ja tää sit tämmöinen neliskanttinen..

Tässä mallipään virkaa toimittaa lasipurkki...Sen verran jouduin säätämään, että miun piti huovuttaa tuo kahteen kertaan. Miulla on päänympärys 54cm, joten kun ohje oli 56 senttiselle, pitihän se arvata, ettei ekalla kerralla onnistu. Mutta sitähän ei voi koskaan tietää. Ja toisen huovutuskerran jälkeen se sitten huopui korkeudesta ehkä reilun sentin liikaa. Vaikka miten venyttelin ja revin, niin kuivuessaan se sitten kuitenkin hieman kutistui liikaa. Mutta ei pahasti kuitenkaan, kyllähän mie tätä ens talvena tuun pitämään:)
Lankaa meni 130g tasan, ihan niinku ohjeessa sanottiin. Puikot oli 8 KnitProt, pyöröt.
Sitä lankaa jäi sitten semmonen pien nyssäkkä, mistä ei ois saanu mitään tehtyä, niin ajattelin laittaa hattuun tupsut. Nää ei oo lopullisesti vielä ommeltu kiinni, vedin vaan langat sisäpuolelle. Pitää vielä katella, että kummin ois parempi. Mitäs mieltä ootte? Tupsujen kanssa vai ilman? Jotenkin omaan silmään näyttää kivemmalta tupsujen kanssa, tulee vähän jotain kivaa judanssia pipoon.


Suttasin tuota omaa naamataulua, kun en voi yleensäkään sietää kuvissa olemista...
Mutta tuosta nyt suurinpiirtein näkee, miten se istuu päähän. Mie tykkään, että pipo peittää kunnolla otsan ja siks tuo vois olla vähän korkeempi, kun miulla palelee otsa tosi helposti.  Mutta nyhtämällä se siitä asettuu. 

Että talvea ootellessa!

7 kommenttia:

kisa kirjoitti...

Kaunis pipo ja tupsuilla sanoisin mä :)

eikku kirjoitti...

Kiva pipo ja tupsujen kannalla minäkin!

Katjuksa kirjoitti...

Kiva pipo, tupsuilla tai ilman. Laita alkuun tupsut ja nykaise sitten pois jos kyllästyttää :)

Mari kirjoitti...

Onpas kiva pipo! Irtotupsujen kannalla olen minäkin :)

Sirpa kirjoitti...

Ihana pipo,ja tupsut sopivat siihen hyvin!

Ihalaiska kirjoitti...

Mainio myssy ja iman muuta tupsujen kera!

Canis kirjoitti...

Aivan huippu pipo! Utelisin, mistä ohje? Haaveilen myöskin hahtuvasta huovuttavani itselle pipon ja nimenomaan tuollainen malli olis hakusessa.