sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Saiskos olla pala kakkua?


Aika ajoin mie innostun kokeilemaan kakkujen leipomista(kin) :D  Blogimaailma on täynnä ihania kakkuja ja reseptejä! Ainoo haittapuoli siinä on, että jos ei tee jollekin toiselle, niin ne on sitten syötävä ite...;) Ja sehän taas näkyy sitten ahterissa ja vähän joka puolella...

Marsipaanilla kuorrutettua kakkua en ennen oo tehnyt, oon vaan kermalla pursotellu. Ja koska tässä lähiaikoina on muutamankin pienen tytön synttärit, joille mie en pääse, on sitten tehtävä "varjokakku". Hello Kitty on yks tyttöjen lemppari ja onhan se aika suloinen. Siitä sitten läks ajatus, että kakun päälle pitää saada Hello Kitty. Miulla on vanha sydämen mallinen matala piirakkavuoka ja tein 2 kpl 2 munan pohjia. Väliin laitoin vaan mansikkahilloa, rahkalla "kevennetyä" kermavaahtoa ja sipaisun Lemon Curdia.


 Koristelu tuottikin sitten enemmän kuin tuskaa. Tuntuu, ettei mitkään välineet riitä ja eihän miulla niitä oikeestaan ees paljon olekaan. Kittyn naamaan sekottu mustaa väriä ja se meni sitä myöten pilalle (menin tasottelemaan sitä lastalla, millä olin leikannu mustaa sokerimassa...huoh...). Mutta oppia ikä kaikki. Ens kerralla pitää muistaa pyyhkiä ja pestä noita vehkeitä joka välissä.
Jostain blogista bongasin tuon punoksen kakun alareunaan. Näytti siellä niin kauniilta. Mutta aivan kamala tehdä! Marsipaanipötkö katkeili koko ajan ja pötköt tarttu toisiinsa. Eihän siitä tasaista tullu millään, mut saa se meille kelvata.
 

Jaa, entäs neulomiset? No, toinen pari sukkasatoon valmistuu tänään (varmaan viimeistään BB:tä katellessa). Ja pitää sitä välillä tehdä jotain muutaki kuin neuloa..

Myö mennää tänään äitini luo syömään ja vien tämän kakun sinne mukanani. Eiköhän se siellä mene, on sen verran monta syöjää paikalla :D

Toivottavasti kakku maistui ja sen myötä mukavaa sunnuntaita kaikille!

6 kommenttia:

kisa kirjoitti...

Kaunis kakku! Tätä kuvaa ei uskalla meidän Hello kitty-fanille(kuopus)näyttää ollenkaan,tai tuleepi kommenttia,että hän haluaisi tuollaisen synttäreilleen :)

eikku kirjoitti...

Upea kakku! Ihan kuin ammattilaisen tekemä!

Arja kirjoitti...

Onpa tosi kaunis kakku, ihan tulee vesi kielelle.

Tintti kirjoitti...

Aikamoista käsityötä on tämäkin. Ei syntyisi minulta noin upeita.

Mari kirjoitti...

Voi miten mahtavan upea kakku! Ooh ja namskis :)

Eldanka kirjoitti...

Upea oli kakku ja hyvälle maistui, kiitos :)