maanantai 29. elokuuta 2011

Pipinä...

 
Ei ei, en oo syöny kärpässieniä. Mutta olo on ihan kamala. Miulle tuli flunssa. Yhessä yössä se alkoi, ei voi ymmärtää... Päätä särkee, nuha on inhottava, kurkku kipee. Lääkettä onneks on ja iso muki teetä hunajalla maustettuna, auttaa vähäks aikaa. Nyt ei jaksa neuloa eikä tehdä mitään. Kunhan nyt tämän päivän makoilen, niin jos se huomenna ois jo parempi olo.Kärpässieniä näkyy nousevan maalla meijän autotallin päässä olevan ison kuusen juurelle. Nopeestihan ne on kerättävä sieltä pois ja hävitettävä, ettei nuo koiruudet vahingossakaan mee niitä nykimään. En oo kyllä kuullu, että koirat söis kärpässieniä, muta eihän noista koskaan voi tietää...

Viikonloppuna myö nostettiin peruna. Mie laitoin ihan kokeilumielessä ekan kerran pottua maahan. Ostin kaupasta 2kg pussin jotain ihan tavallista ruokaperunaa, idätin ja istutin. Hyvin nous varret ja hienosti se kukki! Eilen sitten se nostettiin ja saalis on tässä


Aika paljon tulee satoa 30 perunasta! On siinä isoa ja pientä, kaikki tosi hyvännäköisä. Muutama oli pikkasen pinnassa ja niissä oli vihreetä, joten ne ei pääse sitten pataan asti. Isäntä tekee perunalaarin ja kellariinhan nuo viedään. Riittää meillä vähäks aikaa, arviolta 10 kiloa hyvää suomalaista perunaa!

Ja sukkasatohan alkaa jo parin päivän päästä ja mie oon siinä perunalaarissa, joten tää sopiikin hyvin aiheeseen:) Kun nyt vaan pikkasen tää olo paranis, niin jaksais neuloa. Yhet lyhytvartiset sukat tuli tilaukseen ja jos ei muita tilauksia oo, niin varmaakin neulon Veikko Hurstin Laupeudentyö ry:lle. Miun mielestä meillä on täällä Suomessakin liikaa niitä, keillä ei asiat oo hyvin ja ketkä tarvitsee myös sukkia kylmiin talviin. Sain myös höykytettyä miun äidin ja siskon neulomaan sukkia tuonne, ne ei osallistu sukkasatoon, mutta laitetaan sit yhessä sukat eteenpäin.5 kommenttia:

Pinni kirjoitti...

Siinä on pottu poikineen! Pikaista paranemista sinulle.
Minäkin aion tuonne samaan neuloa muutamat sukat. Ja katsoa onko kotona ylimääräisiä sukkia sinne muutenkin lähetetttäväksi. Hyvä keräyskohde, minä ainakin pidän. Ja on kiva, kun voi edes vähän auttaa toisia.

Daisy kirjoitti...

Uni paras lääke on, sanotaan laulussa. Pikaista parenemista.
Hyviä perunoita varmasti nuo omassa maassa kasvatetut.
Sukkia tarvitaan paleleviin jalkoihin.

Paula Kristiina kirjoitti...

Pikaista paranemista sinne! Komian nköisiä perunoita olet kasvattanut:D Maistuu varmaan erillaiselta kun on omasta maasta!

eikku kirjoitti...

Minulla ei koirat kärpässieniä koskaan syöneet, mutta dobermannini söi hulluna pulkkosieniä.... eli kuitenkin yhdeksän vuotiaaksi! Mutta kyllä mua hirvitti sitä touhua katsella ja mitään ei asialle voinut!

Oranssi kirjoitti...

Paranemista!