lauantai 6. elokuuta 2011

Pirtin Kehräämössä ex-tempore :)

Eilen sitten pääsin viimeinkin käymään Pirtin Kehräämöllä. Kehräämö on Mikkelin kupeessa Hiirolassa ja mukavasti meijän matkan varrella, jos ollaan johonkin etelämmäks menossa.

Ihan vaan piti piipahtaa. Isäntä kysyi, kun ryntäsin autosta ulos, että onko sulla rahaa? No ei tietenkään oo, vastasin ja sanoin, etten oo nyt aikeissa ostaa mitään... Ja koko ajan takaraivossa takoi, että samarin ainainen rahapula... No, mies pisti 40€ käteen ja sanoi, että osta mitä haluat! Jestas! Mie aattelin, että ei oo todellista! Ja taisin vielä tokaista, että eihän tätä tartte kaikkea tuhlata... Buahhahhhaaaaa!!!

Luulin, että oon tullu vähintään paratiisiin, kun astuin ovesta sitään. Villa tuoksui jo ulos asti ja siellä täällä oli ensin laatikoita, alennuslaatikoita! Täynnä hahtuvaa, karstalankaa ja muuta ihanaa! Kaikenmaailman erän loppuja, mitkä ei ees oo värikartalla! Eikä todellakaan ollu kilohinnalla pilattuja!

Sitten menin varsinaisen myymälän puolelle ja siellähän niitä aarteita sitten oli ihan vaikka miten. Lähinnähän mie kattelin hahtuvaa ja sitä olikin 1-säikeisenä, 2-säikeisenä ja 4-säikeisenä. No, mie otin vaan perinteisesti 2-säikeistä. Aattelin, että syksymmällä pitää tulla takas.

Takana olevat 2 kiekkoa on ihan normihintaisia. Tuosta tulee aivan ihanat "revontulilapaset" (mie sanon niitä sillä nimellä, kun värit on niin semmoiset). Ostin sitten kerralla 2 kiekkoa, että saan 2 naisen ja 1 pienemmät. Vaaleensiniset on niitä ylijäämiä ja vaaleenpunainen myös. Nuo värit ei oo kartalla, joten pakko niitä oli ostaa. Lapasia niistä kai tulee...


Sitten ostin alekorista karstalankaa. Tästä vois tehdä vaikka huivinkin. Siellä oli tehty malli lapaset karstalangasta, mitkä oli kans koneeessa huovutetut. Oikeestaan mie ostin nää lapasia varten, mutta eihän sitä tiijä... Näistä huovutetut on vähän ohuemmat ja jotenkin notkeemmat. Tuo vihreä on jo kerällä ja aloituskin on jo puikoilla (tulee sitten KyJyyn). Mutta nää värit on miusta niin ihanat ja hehkuvat!!


No se 40€ ei ihan riittäny, piti laittaa 3€ lisää :D Eli oikeesti sain tosi halvalla paljon lankaa! Etenkin kun noissa karstalangoissa on 3 lapasparin tarpeet/vyyhti, paitsi tuossa vihreessä vaan yhteen pariin. Ja sinisiä hahtuvalapasia pitäis tulla noista 2 paria, vaaleenpunaista ainaki 1 pari ja vähän päälle. Eli onpahan sitten mitä yhistellä taas...

Nyt mie sitten yritän säästää, että pääsisin syksymmällä tuonne uudestaan. Työttömän rahat vaan ei meinaa ihan kaikkeen riittää...

5 kommenttia:

Ihalaiska kirjoitti...

Kävit sitten paratiisissa!?! Täällä vähän vihertää ...

Kardemumma kirjoitti...

Ihania ostoksia. Meiltä on niin pitkä tuonne Mikkelin kupeeseen, että ei olla kuin kerran kesälomareissulla käyty sillä suunnalla. Onko sulla hyvä ohje huovutettaviin lapasiin? Tarviisin, vironvillaa on varastossa. tai kuka muu tahansa, vinkakkaa hyvä, jolla tulee kauniita, tasaisia lapasia huovuttamalla.

Heli kirjoitti...

Paljon lankaa olet kyllä saanut :) Ihana mies sulla!

Sirpa kirjoitti...

Ihania lankoja! Kateeksi vähän käy... :)

Henna kirjoitti...

Ihania lankoja olet löytänyt :) Nyt ei talvella sormia palele ja kyllähän itsetehdyt lapaset mieltäkin lämmittävät! :)